Γιατί επέλεξα την οστεοπαθητική


Γιατί επέλεξα να ασχοληθώ με την Οστεοπαθητική;

Ως Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης  καθημερινά εξετάζω ασθενείς που προσέρχονται με προβλήματα που περιορίζουν τη λειτουργικότητά τους και συνήθως τους προκαλούν πόνο. Μάλιστα, τα περισσότερα περιστατικά ταλαιπωρούνται από χρόνιες καταστάσεις, που ανθίστανται σε αρκετά είδη θεραπείας. Μέσα από την κλινική εξέταση και τις τυχόν απεικονιστικές ή/και εργαστηριακές εξετάσεις προβαίνω στη διάγνωση της πάθησης. Με βάση αυτήν προχωρώ στη χορήγηση θεραπειών, φαρμακευτικών και μη, προσπαθώντας να προσφέρω έστω και την παραμικρή ανακούφιση σε αυτούς τους ασθενείς.
Θέτοντας ως προσωπικό μου στόχο τη συνεχή βελτίωση του ασθενούς μετά από κάθε θεραπευτική συνεδρία, διαπίστωσα ότι οι θεραπευτικές τεχνικές με τα χέρια (hands-on therapies) μπορούσαν να προσφέρουν τόσο άμεσα, όσο και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Διαβάζοντας και εφαρμόζοντας μεμονωμένες τεχνικές μέσα από μια πληθώρα εκπαιδευτικών συγγραμμάτων και μετά από διάφορες εκπαιδεύσεις, παρατήρησα μέσα από την κλινική εφαρμογή ότι οι τεχνικές της οστεοπαθητικής είχαν θεαματικά αποτελέσματα για τον ασθενή. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα υπήρξε άμεση και οριστική ανακούφιση επώδυνων συμπτωμάτων σε ασθενείς που ταλαιπωρούνταν για μήνες ή και χρόνια αναζητώντας λύση από γιατρό σε γιατρό και από θεραπεία σε θεραπεία. Επιπλέον, το πλεονέκτημα της οστεοπαθητικής είναι ότι όχι μόνο δεν έχει αντένδειξη να χρησιμοποιείται παράλληλα με άλλα είδη θεραπείας, αλλά αυξάνει και το θεραπευτικό τους αποτέλεσμα στην πλειονότητα των περιπτώσεων.
Έτσι λοιπόν αποφάσισα να λάβω ολοκληρωμένη εκπαίδευση στο ευρωπαϊκό στυλ οστεοπαθητικής και να προσθέσω αυτή τη θεραπευτική μέθοδο στην πρώτη γραμμή του φάσματος των θεραπειών που εφαρμόζω, ώστε να αυξήσω τη λειτουργικότητα των ασθενών μου, προσφέροντάς τους παράλληλα ανακούφιση και ευεξία.  

Σχόλια